Prekė sėkmingai pažymėta
Kiekis
Pažymėjote 0 prekių. Pažymėjote 1 prekę.

Keraminiai blokeliai

category image

Keraminiai blokeliai

Keraminiai blokeliai – ekologiškai švarus produktas, pagamintas naudojant natūrialias medžiagas ir labai paprastą gamybos technologiją. Pagrindinė šių blokų žaliava yra molis, kuris kaip mineralinių ir kristalinių uolienų irimo produktas (gausus kaolinto, montmorilonito, hidrožėručių, nontronito ir kitų mineralų), kasamas 3-11 m. žemės gylyje. Sudrėkęs molis virsta plastiška medžiaga, iš kurios galima formuoti pačius įvairiausius gaminius. Specialiose krosnyse džiovinamas molis keičiasi: kaitinant iki 700° C netenka kristalinio vandens ir praranda savo plastiškumą. Krosnyje pasiekus 950° C temperatūrą (kurui naudojant medžio pjuvenas) vyksta sudėtingi cheminiai-minerologiniai medžiagos pakitimai: kai kurios molio sudedamosios dalys pradeda lydytis, skystoji dalis "suriša" atskirus grūdelius ir viskas sutvirtėja, tankėja ir sumažėja tūris. Siekiant pagerinti blokelių struktūrą, gamybos metu įmaišomos tokios medžiagos kaip natūralus smėlis, sumaltos gaminių duženos, medžio pjuvenos arba durpės. Smėlis nesilydo, o tik sumažina gaminių susitraukimą, sudarydamas keraminės masės karkasą. Medžio pjuvenos arba durpės išdega, palikdamos oro pūsleles - mikroporas, todėl keraminės masės struktūra yra visiškai artima medienos struktūrai. Medis - žemė (molis, smėlis) - vanduo - oras - gamtiniai šaltiniai, savaime patvirtinantys ir produkto ekologiškumą. Sveikas namas laikomas tas, kurio sienos akumuliuoja šilumą, t. y. vyksta natūralus vėdinimas per poringą sienų medžiagą. Mūras pagamintas iš keraminių blokų yra inertinė medžiaga, kuri neišskiria jokių pavojingų medžiagų bei palankiai veikia žmogaus organizmą, garantuoja gyventojams sveiką aplinką, harmoningai įsilieja į jų gyvenimą tarsi priartindamas statinius prie natūralios gamtos.
Nuo blokelių tvirtumo priklauso viso statinio konstrukcijos savybės: atsparumas, stabilumas, ilgaamžiškumas, matmenų pastovumas. Tokio tipo blokų mūras pakankamai gerai sulaiko triukšmą, yra nedegus ir padidina viso pastato atsparumą, o masyvios sienos suteikia saugumo jausmą.

Kur naudojami keraminiai blokeliai (kitaip vadinami keramikiniai blokeliai, arba moliniai blokeliai, arba pagal gamintojų pavadinimus dar vadinami Lode blokeliai ar Keraterm blokeliai, Wienerberger blokeliai ar Porotherm blokeliai)?
- Namų išorinių sienų statyboje: labai dažnai sieniniai keraminiai blokeliai pasirenkami nešančiųjų (pagrindinių) ir vidinių sienų statyboje;
- Pertvarinių sienų statyboje: naudojami pertvarų statyboje, nors ir turi savo minusų dėl tuščiavidurės konstrukcijos.

Kokie keraminių blokelių privalumai?
- Ilgaamžiškumas ir tvirtumas, blokeliai atlaiko dideles apkrovas ir turi puikų atsparumą aplinkos veiksniams;
- Pakankamai gera šilumos izoliacija, kas lemia mažesnes energijos sąnaudas;
- Garso izoliacija, gerai slopina garsą (akustinių keraminių blokelių);
- Atsparumas ugniai, tai yra labai svarbi savybė, kuri užtikrina saugumą. Šie blokeliai (kaip ir dauguma kitų statybinių blokelių) yra atsparūs ugniai, ko pasėkoje padidina pastato saugumą;
- Blokeliai yra pagaminti iš medžiagų, kurie, kaip deklaruoja gamintojai, yra draugiški aplinkai.

Kokie keraminių blokelių trūkumai?
- Tuščiavidurė konstrukcija, kas sukelia papildomų problemų vedant instaliaciją ir trukdo užtikrinti namo sandarumą;
- Žymiai mažesnis atsparumas šoniniams smūgiams;
- Mūrijami su storu sluoksniu mūro mišinio, o ne klijuojami su plonasluoksniais klijais, dėl ko sienoje atsiranda šalčio tilteliai;
- Netikslių matmenų (nors egzistuoja ir šlifuoti keraminiai blokai, bet jų kaina žymiai didesnė, dėl ko tokie blokeliai nepopuliarūs Lietuvoje);
- Reikia daugiau pastangų, kad užtikrinti namo/pastato sandarumą, nes reikalauja papildomų medžiagų ir žinių dėl skylėtos blokelių konstrukcijos.

Kokia keraminių blokelių kaina?

Keraminių blokelių kaina priklauso nuo gamintojo (tai gali būti latviškas blokelių gamintojas Lode Keraterm, arba Lenkijoje gaminami keraminiai blokeliai Wienerberger Porotherm, taip pat Lietuvoje prekiaujama lenkiškais keramikiniais blokeliais CB Lewkowo).
Blokelių kaina priklauso ir nuo užsakovo pristatymo vietos. Vieni gamintojai blokeliams taiko vienodą kainą su pristatymu visoje Lietuvoje, kiti kainą pateikia pagal miestus arba regionus.
Kaina priklauso ir nuo blokelio pločio – dažniausiai pertvariniai keraminiai blokeliai yra brangesni, o sieninių blokelių kaina mažesnė.

Dažnai gauname klausimą: kokie statybiniai blokeliai yra geriausi? 
Nėra vieno atsakymo, kaip ir nėra blokelių tinkančių visiems projektams. Galėsime Jums patarti, kokius blokelius pasirinkti, kai sužinosime kokį namą planuojate statyti, taip pat galite peržiūrėti blokelių aprašymus. Mūsų prekyboje esantys populiariausi blokeliai yra: Haus blokeliai, Bauroc blokeliai, dujų silikato blokeliai (kitaip vadinami akyto betono blokeliai), keraminiai blokeliai, keramzitiniai blokeliai, silikatiniai blokeliai.

Jeigu jums reikia daugiau informacijos, patarimų arba domina tiksli blokelių kaina su pristatymu į Jūsų statybų vietą, susisiekite su mumis. Mes pasiruošę atsakyti į visus Jūsų klausimus apie keraminius blokus ir pateikti geriausią šių blokelių kainą.

Gavote keraminių ar kitų blokelių pasiūlymą iš kitų prekybininkų?
Atsiųskite jį mums, ir mes pasistengsime pasiūlyti Jums dar mažesnę kainą, suteikti papildomą nuolaidą arba kitaip pagerinti Jūsų pirkimo sąlygas.


Daugiau
puslapyje
Rodoma 25 - 26 iš 26 prekių
Rodoma 25 - 26 iš 26 dalykų